2012. gada 29. aprīlis

Att. elementu šūdināšana 3.posmam (papildināts)

           Ārā palicis riktīgi silts, bet manas čiepas pieķērušas nesmuku klepus vīrusu ar temperatūrām, un mēs sēžam mājās, bet nu jau labojamies un nākošnedēļ gan jau, ka būsim pilnīgi atlabušas :) Ceru, ka Jūsu bērni satiek pavasari 'adekvātāk' :D
         Pateicoties šim nelāgajam vīruselim, es neesmu pilnīgi iespējusi visas detaļas, bet ģimene ir svarīgākais... piekritīsiet, vai ne :)
         Tapis suns un, protams, kauls, bez tā nevar :) To kaulu mēs izmisīgi meklējam dažkārt, būs laikam arī jāpiesien pie trauka kā suns pie būdas :D Durtiņu aizdare uz magnēta jau bija (magnēts durtiņu sprādzītē slēpjas un iešūts sienā). Un durvīs mūs sagaida šī lellīte, jo mammai beigusies krāsa printerī un nekas lādzīgs no tā laukā pagaidām nenāk ;) Pēc scenārija tur būs meitiņu bildītes, varbūt arī vecvecāku bildītes, jo viņus mēs diemžēl dzīvesvietu attāluma dēļ redzam reti.
     
Sašuvās puķītes, ko stādīt, tās ir uz kancelejas saspraudēm piešūtas. Ar vieglu, bet trāpīgu rokas kustību tās iešļūc ādas kabatiņā un zied :)
        Uz striķa žūst drēbītes, tām klāt āķītis. Pats striķītis segmentēts (piešūts ik pēc ~8-10 mm, lai nenokarājas un tur visu klāt sieniņai). Drēbītēm ir kartona magnētkastīte, tā jau bija mūsu arsenālā. To kaut kā palaidu garām kadram...
 Reku, Viktorija tur to kastīti ;)
Te jau apdzīvota mājiņa, var manīt, ka dažas draudzenes lellītes atsteigušās ciemos uz brokastīm pat neķemmētas! Es būtu pagriezusi mājiņu, lai tajā spīdētu gaisma iekšā, bet man netika ļauts :D Ņemiet pretī, kā ir :)
 
Papildināts: Pogājamais koks
Pavasaris - kokiem uzplaukst lapiņas, tad puķītes, atlido gājputni, vij ligzdas... (putnu ligzda rudens bildē)...
 Vasara - puķīšu vietā parādās āboli (mums ir ābele), 'darba gaitā'  var skaidrot, kā dabā notiek ar bitītēm un apputekšņošanu... Āboli krīt zemē, liekam tos grozā... ēdīsim svaigus un vārīsim ābolu ievārījumu ar brūklenītēm...
Rudens - lapas kļūst raibas, krāsainas un birst zemē, lapas var sagrābt ar grābekli..., koks gatavojas ziemai, gājputni aizlido uz siltam zemēm, lai pie mums nenosaltu un būtu ko ēst :)
Ziema - no debesīm sabirst balts sniedziņš un kad tā ir daudz, tad var savelt sniegavīru ;)
          Praktiski, viss ir pogājams, ziema ir arī uz knopēm, un ligzdai ir knope. Izmantots filcs, veicu pētījumu, cik ilgi būs lietojamas vienā kārtā izgrieztās lapas un puķītes :D 'Knopīgie' gabali ir divās kārtās. Knopes gan pie pogām uz paša koka esmu piešuvusi pārāk tuvu, nākas piepalīdzēt pie knopēšanas. 
         Vēl, ja tiek veidota attīstošo elementu mājiņa, tad stingrumslānim jābūt pietiekami stingram, lai īpaši nelokās rotaļāšanās procesa laikā (man ar stingru mapi pildīts, tas ir ok, bet svešam bērnam liktu 2 kārtas; vecākiem mazāk jāpiepalīdz).

8 komentāri:

  1. superīga iedzīve un pilna māja draudzeņu :)
    Tik smalki visādi knibulīši - es kaut kā atteicos no attīstošajiem elementiem, dikti negribējās mājas fasādi zem tiem pazaudēt :), bet kaut ko drusciņ jau varbūt varu piekabināt arī savai mājiņai.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti piekabini ;)
      Manām lēdijām pati māja kā māja, mazliet ar leļļukiem paspēlējas, bet galvenā aktivitāte ir pie gatavajām pirkstiņu atrakcijām :)

      Dzēst
  2. Ļoti interesantas tās mazās jaukās lietiņas, tā jau ir meiteņu mājas priekšrocība, var izvērsties tik jaukos sīkumos, gluži kā savā bērnībā. Manējie intensīvi spēlējas ar vāģu māju, gandrīz vai šķiet, ka neko papildus speciāli negatavošu, paši griež un līmē no Vāgu žurnāliem dažādas lietas iekārtojumam, pēc laiciņa tās nejauši zūd, tad atkal uzrodas, šo to mazākais saplēš, papīra detaļas saburzās, process notiek, vairs to neregulējot. Un arī mašīnu- iemītnieku daudzums pieklājīgs, it kā pietiek visiem, bet vienalga reizēm spalvas iet pa gaisu. Piemēram, šorīt Mārtiņš bija mājai netīšām uzsēdies, bet mūsu māja izturēja, arī kolonna bija tikai apgāzusies, viss notiek!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. he-he, sparīga uzdzīve! Labi, lieku tad jau pie gatavām mājelēm, ja būs vēlme kādu citu bildi ielikt, dodat ziņu :)

      Dzēst
  3. Cik superīga mājiņa!Ak,tā sakārojās ar ko tādu uzmeistarot!:))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paldies ;)
      ā, un meistarojam vien līdzi :)
      nezinu tik, vai var apstāties pēc 1.mājiņas :D lai arī šai vēl nebūt nav pabeigtas detaļas, man dikti niez nagi vēl uzšūt citas mājiņas :D un dzirdēju no citiem, ka šis fenomens līp klāt akurāt pie pirmās mājiņas 'cepšanas' :D

      Dzēst
  4. Ļoti skaisti. Jāpatur prātā tā ideja par puķītēm un drēbītēm :)

    AtbildētDzēst
  5. Cik foršas idejas! Un mājiņa superīga!

    AtbildētDzēst