2012. gada 5. aprīlis

Nepieciešamie materiāli

Bildēs sametu viskautko, ko uzraku (manāmi vairāk nekā vajag), varbūt rosina kādu jaunu ideju vai kā savādāk palīdz noskaidrot situāciju ar materiālu izvēli.
*papildinājumi ar zaļo krāsu


Nepieciešamie materiāli:
1. Kokvilnas audums vai kāds cits nestaipīgs stingrs audums mājiņas koferīša ārsienām, dupsim un jumtam ar rokturīti (mēbeļaudums, vaska drāna, džinsu audums...).

 2. Kokvilnas audums (tikpat labi jebkāds cits pēc patikas - filcs...) mājiņas iekšsienām un pagalmam (tā daļa, kas būs atpogājama).
 3. Stingruma slānis sienām, grīdai, jumtam (par to zem šī saraksta*). Ja tādu liksiet.
4. Mīksts polsterējums sienām, jumtam (ja grib arī grīdai), par to arī zemāk** Ja tādu liksiet.
5. Dekorelementi pēc jūsu izvēles- dekorlentes, pogas, pērlītes, atlasa lentes... mājiņas izdekorēšanai iekšā un ārpusē (piemēram, logam aizkari, puķpodi, sienām gleznas, sienas lampas..., ārpusē koki, puķes...).
 Tepatās būtu arī krāsas, ja plānojat ko virsū zīmēt (varbūt 3D flomīši vai akrilkrāsas logiem, tekstilkrāsas ietonēšanai/apgleznošanai vai kas tml.)
 
 6. Plānā (tā apaļā) gumija un pogas (minimums 3 stiprinājuma vietām; lietpratējs var ievietot vienu pagaru rāvējslēdzi, es tā noteikti nebūšu :D) vai lipekļi, ja vēlas izmantot tos. Var arī knopes piešūt.
7. Materiāli mājas iemītnieka izveidei un mēbeļu/interjera radīšanai, ja Jums jau nav kāds padomā, kuram tiks veidota mājiņa. Mēbeles var sašūt, iztamborēt, uzadīt vai izmantot tās, kas jau ir bērna spēlīšu arsenālā.

Ja veidosiet caurskatāmu logu, tad noderēs:
8. kāda diezgan stingra caurspīdīga plēve, Madara izmantoja slaidu plēvi; tā tad attiecīgi būs jāpielīmē vai jāpiešuj (atkarībā no tā, vai māja būs mazgājama). Var arī no kādas plastmasas pudeles izgriezt lodziņu, arī būs labs, izbakstot malās caurumus, tādu iespējams būtu viegli piešūt klāt sienām.
 Par adatām, šķērēm un tml. neminu, tas tā kā pašsaprotami un mājās noteikti ir :) 
Izskatās, ka varētu noderēt līmpistole, bet ja nav, tad iztiksim bez tās (es tam 'radošajam ierocim' serdes slinkoju nopirkt, tā ka man pašai būs jāiztiek bez tā :)


* (3.punkts) Mājiņas sienās stingrumam varētu izmantot:
- stingru kartonu (bet tā sagriešanai talkā vajag asu kancelejas nazīti vai arī nazīti smalkai papīrgriešanai);
- vākus no nevajadzīgām grāmatām (atkal vajadzīgi specinstrumenti to sagriešanai vajadzīgos lielumos);
- plastmasas kanva laikam būtu ideāla, bet kur gan tādu ķert, cik izmeklēju internetveikalus, neatradu, bet tur šur raksta, ka tādas ir pieejamas Hobbyset veikalā (Rīga);
- plānas, bet stingras plastmasas plāksnes, varbūt kas līdzīgs ir celtniecības veikalos, jāskatās tik sastāvs, lai nekaitē bērna veselībai (lai nav toksisks);
- kā variants noderētu arī linoleja, tikai tas automātiski padarīs mājiņu smagāku;
- manā gadījumā tā laikam būs kāda stingra mape un visdrīzāk visas stingrās mapes, kuras likšu 2 kārtās jau nu noteikti... es vēl biju apdomājusi variantu par izlietņu paklājiņiem, kas ir stingri, tie lai arī ir caurumoti, bet zināmu stingrumu dotu, nezinu.
 Vēl arī, ja ārsienām tiks izmantots mēbeļaudums (es tādu gādāju Abakhanā), tad sienas automātiski būs stingrākas.


Varbūt vēl ir idejas?

** (4.punkts) Starp stingrumplāksni un audumiņu pufīgumam var ieklāt sintepona strēmeli, ne biezu porolonu vai kādu mīkstu audumiņu, ko nav žēl (kāda nonēsāta mākslīgā kažokādiņa, t.i., kāds izbijis deķītis, vairāk kā viens slānis flīsa auduma un tml.). Vēl biju atlikusi savu jogas paklājiņu šim nolūkam, bet esmu to sagraizījusi citam darbiņam :), tas ir ne vien mīksts, bet arī biku piedod formu, stingrību.

Vēl jāpiedomā (vismaz man), lai visi savāktie slāņi būtu nošujami kopā, lai šujmašīnīte nepiesaka streiku :)

Un, ja mājiņas plānojam kādreiz mazgāt, tad ideālā variantā izvēlētajiem audumiņiem būtu jābūt mazgātiem, lai vēlāk nesarautos un visādi citādi nepatīkami nepārsteigtu. Un es tad labāk izvēlēšos tos audumus, kurus jau 'pazīstu' :D (zinu, ka nesarausies)

Mājiņa ar lipekļiem.
Mājiņas ar lipekļiem un rāvējslēdžiem 

Padalieties ar idejām, kas Jums liekas piemērots, ko izmantosiet, varbūt vēl kur kas redzēts/dzirdēts :)

4 komentāri:

  1. Sveika! ;)
    Par tām mājas sienām- es izmantoju plastmasas mapes- pilnīgi pietiek ar stingrību, jo kad apšuj ar audumu, paliek vēl stingrākas. Un pie tam var mazgāt- tas bija galvenais arguments, jo mājele ātri vien nošmulējas, kad mana divgadniece sāk spēlēties :D.
    Par polsterējumu gan nemācēšu nevienu ideju pasviest, jo savējai sienas nepolsterēju, bet iedomājos, ka varbūt biezās filca plāksnes derētu, jo ir diezgan stingras un arī mīkstas.. vienīgi vai sālīti nesanāk..?
    Vēl par tām pogām ar ko aizpogāt māju- manai meitenei vēl diezgan pagrūti ar to atpogāšanu, jo gumijai jābūt diezgan stingrai lai tā poga "neskraidītu" un neveidotos lielas spraugas starp pogājamo sienu un māju, tāpēc domāju, ka nākamo māju šūšu ar lipekļiem vai rāvējslēdzi kā te http://www.liveinternet.ru/users/4387829/post179941549/ . Bet lielākām meitenēm nevajadzētu būt grūtībām ar pogāšanu, jo pogas arī vieglāk mājelei piešūt.
    Ceru, ka varbūt kādai noderēs mani ierosinājumi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Milzīgs paldies, Liene, visnotaļ noderīga informācija! Es kāreiz mapes laidīšu iekšā, labi zināt, ka kādam ar tām jau ir veicies :)

      Dzēst
    2. Ielikšu arī šo tavu uzieto linku, neredzētas mājeles!

      Dzēst
    3. Droši liec linku iekšā ;)! Es arī pati dikti interesējos par šīm mājiņām, tāpēc forši, ja būs vieta, kur visa info vienuviet.

      Vēl ko atcerējos- man ļoti noderēja kārstā līme- ar līmpistoli viegli izlabot visādus pirmos defektiņus, pielīmēt lentītes, lodziņus, un tie visi turās klāt arī pēc mazgāšanas. :)

      Dzēst