2012. gada 4. maijs

Pļāpa par Darām Kopā!

Te 3 jautājumi iekš tēmas :) 

1. Kas bija visgrūtākais mājiņas tapšanas procesā?
2. Ko noteikti darītu savādāk, šujot nākošo mājiņu (arī ja tāda netiek plānota :)?

Un trešais - ko gribētu sadarīt kopā kādā citā "Darām Kopā!" kopprojektā? Varbūt kāds pārņem estafeti? :)

14 comments:

  1. sākšu pati:
    1. šķita, ka visgrūtākais būs nošūt atsevišķi šuves starp sienām un grīdām, jumtiem, tā lai līdzeni un sakrīt no abām pusītēm vīlītes, bet visu iepriekš sadiedzot, izrādījās gluži feina padarīšana. Es parasti nemēdzu neko sadiegt...
    Tāpēc grūtākais man personīgi tagad šķiet visu materiālu sakrāmēšana atpakaļ pa plauktiem... jo esmu izvilkusi teju visu ar domu, ja nu noder un ka tik neaizmirstu, meitenes arī izpalīdzēja visu ik palaikam parušinot un pajaucot :D Vēl ķēpīgi ir veidot att.elementus, bet pa to aizmirst, kad redzi atdevi no bērna puses :)
    2. Tehnikā neko, noteikti sašūšu mājiņu bez att.elementiem, tik nelielu pečvorka piesitienu dekoram :)
    3. šis jau man bija sagatavots, skatāms te:
    http://rokdarbikopa.blogspot.com/2012/03/jauni-daram-kopa.html

    AtbildētDzēst
  2. 1.Domājot par pirmo punktu, pat nezinu ko teikt, šis bija vieglais un ātrais process, visi kopā bijām uz viļņa, tādēļ mums nekā grūta nebija.
    2.Ja gatavotu nākamo mājiņu, tad noteikti izvēlētos tai ne gareno formu, bet pieturētos apmēram kubiskai formai. Bet arī ar neplānoto gadījumu- jumta ieliekšanos- mēs tikām galā.
    3.Apskatīju Tavus piedāvājumus, es štukoju par tamborētu somu, pat rokturus divu veidu esmu nopirkusi, bet tā noteikti nebūs ziedu soma. Esmu franču blogos noskatījusi divu veidu topa somas, patreiz lēnām smadzeņoju knifiņus, štukoju par dziju utt, bet tiešām tā lēnām.

    Un pats lielākais paldies Tev par šo jauko kopprojektu! Pilnīgi noteikti bez Tava aicinājuma manējie netiktu pie tādas vāģu mājas. Paldies! Paldies! Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par to 3.punktu, es varu pievienoties somas darināšanai arī bez puķēm :D Man ir viena kaķsoma padomā!

      Un paldies par tambormāju, redz, es nemaz i neidomājos, ka var šādi grandiozi izdarīties! Un jūsu komandas ģimeniskais spars bija dikti iedvesmojošs, noteikti ne man vienai ;)

      Dzēst
    2. Bet ja noformulējam tā pa vienkāršo- soma (tamborēta, adīta vai šūta), darinām kopā somu tādu, kādu kura vēlas. Piemēram, katra dalībniece apraksta un bildēs atrāda procesu, būs interesanti.
      Somu tamborēšu sev noteikti, tuvākajā laikā (redzēs, kā būs ar iedvesmu),lai varētu to šovasar vēl nēsāt. Ja organizēsi somu kopprojektu, noteikti piedalīšos, jebkurā laikā, jo man taču divi rokturu pāri iegādāti.

      Dzēst
    3. ... es jau arī labprāt ķertos klāt somas darināšanai... hm, apdomāšu :D

      Dzēst
  3. Sveika, mana pļāpa :)
    1) Visgrūtākais bija nobriest piesēsties pie šujmašīnas - ir man tāda fobija, ka nevaru saņemties un uzsākt šūt :) Tāpēc šuvu ar rokām visu, cik vien iespējams, velkot garumā šujmašīnu vīļu šūšanu - bet, kad darbiņš čih-pih-gatavs, tad pati nesaprotu, no kā baidījos :) Bet zinu, ka nākamreiz atkal mīņāšos riņķī un būs grūti saņemties savu šujmašīnīti iekurbulēt :)
    2) Tehniskās lietiņas - 1. nākamai mājiņai noteikti vajag citu pildījumu, mans variants (līmdrēbe un mīkstais pildījums) tomēr to formu netur, kā gribētos; 2. aizdarītes - ar divām pogām pie jumta noteikti ir par maz (īpaši manā gadījumā, kad sienas nav tik stingras) - vajag arī jumtu vidiņā aiztaisāmu un sānu sienām viducī arī poga nenāktu par skādi (par rāvējslēdzēju arī domāju, bet īstas pārliecības tomēr nav, saprotot, cik ārprātā grūti būtu to iešūt vīlēs, bet tā tupa pa virsu šūt arī negribas, redzēju kādā bildē, nepatika, kā izskatās...); 3. ja veido attīstošos elementus un visādus pribambasus - tos noteikti maksimāli jāsašuj līdz brīdim, kad mājai sienas sašūtas kopā - es mocījos ar dažiem tik traki, ka likās pašu māju vēl pārplēsīšu, lai tiktu klāt :); 4. nākamai mājiņai (esmu jau tādu apsolījusi :D) ļaušu mājiņas īpašniekam diktēt noteikumus par izskatu un aplikācijām - šoreiz pārāk aizrāvos pati, meitiņa dabū gatavu variantu, patīk viņai tas, vai nepatīk :)))
    3) ņemot vērā divus iepriekšējos kopdarbus - kad tika šūts kas tāds, kas man likās kosmoss un ko es nespēju saņemties pati uzsākt - tad vēl viens tāds kosmoss man ir valdorfa lelle manai meitiņai
    Nu kaut kā tā īsumā aizpļāpājos :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šujmašīnas fobija piemīt arī man :) Izvelku to laukā, kad sakrājas kaudze šujamā :D ne savādāk...
      Nepacietībā gaidīšu garāžmāju! Re, puikām arī vajag mājas!
      O, Valdorflelle vilina arī mani, bet man no materiāliem ir vien dzija matiem :D Nav nedz tā triko (vismaz izskatās pēc trikotāžas), nedz dabīgas (kur nu vēl mazgātas) vilnas...

      Dzēst
  4. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  5. Man visgrūtāk bija sašūt kopā tās detaļas, jo audumi bija cieti un visu šuvu ar rokām... Nākamo māju jau gatavoju šobrīd, jo āķis lūpā, bet šoreiz to tamborēju. Šķiet, ka tā būs vieglāk.... Noteikti aizdari pamēģināšu citādu - vai nu rāvējslēdzi vai līpošo lentu ( ar pogām man šķiet tāda liela ķibināšanās pēcāk sanāk).
    Un,Inese, ja tu saņemtos novadīt mums kopdarbu valdorflellei, es būtu makten priecīga, jo arī tā ir manu padarāmo lietu sarakstā. Noteikti noderētu arī ideja par somu, jo neesmu vēl tādu taisījusi.... Man patiktu jeb kas, ko darām kopā! Kopā jautrāk un motivējošāk!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. vai Tu traka - uz Valdorfa lelli man pašai vajadzīgs makan spēcīgs spēriens :)))

      Dzēst
    2. he-he, piebiedrojos Sandrai :DDD
      paķert sevi uz kopprojekta novadīšu būs kāreizi spēcīgs spēriens! :D

      Jā, soma jāražo, drīz jau sezona!

      Dzēst
  6. Sveikas! :))
    Es gan nešuvu kopā ar jums mājeli, taču sekoju līdzi un priecājos kādas jums brīnišķīgas pilis sanākušas! Tik tiešām, meitenes, visas mājiņas tik sirsnīgas un pārdomātas! :))
    Un par cik Daigai padomā vēl citi projekti, tad labprāt arī es piedalītos, un no Daigas piedāvātā saraksta acīs iekrita saulessargs.. ahhh, cik ilgi jau tādu vēlos uzmeistarot! :)) Vēl vēlos pamēģināt pērļu koku. Atzīšos, ka tieši tagad tādu cenšos meistarot uz māmiņdienu, taču darbs ir diezgan laikietilpīgs un nezinu vai plānotais izdosies..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu re, pieredze ar koku jau būs, nākošo koku jau var rīkot zem Darām Kopā! lozunga :) kas var būt labāks par pieredzējušu vadītāju! Es būtu pirmā sarakstā, man 2 koki iesākti... maziņi, bet gribu nopietnu... lab, sākumā šos pabeigšu :D

      Njā, tas saulessargs ļoti - ļoti smuks, tāds smalkuma un elegances triks!

      Dzēst
    2. Man tik viens kociņš iesākts- arī maziņš, bet tik un tā lēnām iet uz priekšu :D.. Bet es arī gribu tādu ritīgu pērļu kociņu- ap 30cm.
      Bet vienalga, kas būs nākamais kopdarbiņš- es piedalos! :))

      Dzēst